ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Kezdődik a tiszalöki-tiszaeszlári szennyvízberuházás megvalósítása

Lezárult a közbeszerzési vita, így még az idén megkezdődik a mintegy másfélmilliárd forint értékű tiszalök-tiszaszlári szennyvízberuházás megvalósítása - közölte Gömze Sándor (Fidesz-KDNP), Tiszalök polgármestere az MTI-vel, miután szerdán aláírta a vállalkozási szerződést a kivitelezővel.
Létrehozva: 2013. október 16., 11:22
nyomtat küld

Az önkormányzati vezető elmondta: az 5700 lakosú kisvárosban bővítik a meglévő hálózatot, míg a 2800 lélekszámú Tiszaeszláron teljesen új csatornarendszert építenek ki. A tiszalök-tiszaeszlári fejlesztés a 4,3 milliárd forint értékű alsó-szabolcsi szennyvízberuházás részeként valósul meg, amelynek keretében a Nyíregyházával szomszédos kisvárosban, Nyírteleken is bővítik a hálózatot, míg Tiszadobon szintén új vezetékrendszer készül.
    
Gömze Sándor, aki a négy település vízi közműtársulatának a vezetője is, hozzátette: a nyírteleki és a tiszadobi építkezés vállalkozási szerződését már korábban, szeptember 30-án aláírták az ottani kivitelezőkkel, a nyíregyházi KE-VÍZ 21 Zrt.-vel és az olcsvaapáti Zemplénkő Kft.-vel.
    
Tiszalökön a város kétharmadán már korábban kiépült a csatornahálózat, amit most bővíthetnek, minden ingatlant csatlakoztatnak a rendszerhez. Növelik a jelenlegi szennyvíztisztító telep kapacitását is, napi 550 köbméterről 1260 köbméterre. A telepen tisztítják majd meg a szomszédos Tiszaeszlár szennyvízét is, ahol ugyancsak 100 százalékos kiépítettségű lesz a hálózat.
    
A polgármester tájékoztatása szerint a tiszalök-tiaszaeszlári beruházás kivitelezője a francia érdekeltségű SAD Konzorcium lesz, s a munkálatokat még az idén megkezdik. A jövő év közepén fejeződik be az építkezés, s indul majd a hathónapos őszi-téli próbaüzem.
    
A 7100 lakosú Nyírteleken közel 1,3 milliárd forintos költségből kezdődik a hálózatbővítés, 39 kilométer hosszúságú csatornát építenek, amelyre további 1300 ingatlant kötnek rá. Növelik a szennyvíztisztító telep kapacitását is.
    
A 2900 lakosú Tiszadobon 1,6 milliárd forintos költségből építik ki a 32 kilométer hosszúságú hálózatot és egy tisztítótelepet is létrehoznak.
    
A munkálatok az utóbbi két településen szintén 2014-ben fejeződnek be, s az európai uniós támogatottságú projekt elszámolása 2015-ben történik majd meg. Brüsszel pályázat alapján a 4,3 milliárd forint értékű beruházáshoz 83,6 százalék arányú támogatást adott a négy alsó-szabolcsi település önkormányzatának.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések