ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Kiegészítő támogatás a kaposvári kórház rekonstrukciójára

Két és félmilliárd forint kiegészítő támogatást ad az állam a Kaposi Mór Oktató Kórház a Pólus program befejezéséhez - jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter kedden Kaposváron.
Létrehozva: 2013. október 22., 13:50 | Utoljára frissítve: 2013. október 22., 17:55
nyomtat küld

Ezzel a támogatással a kórház rekonstrukciója teljes egészében befejeződhet - mondta a miniszter azon a sajtótájékoztatón, amelyet az intézmény tömbfejlesztési programjának II. ütemében épülő két új szárny bokrétaünnepsége után tartottak.
   
Az integrált egészségügyi ellátórendszer komplex infrastruktúra-fejlesztését célzó uniós támogatású projekt 2009-ben kezdődött a kaposvári kórházban, 12,4 milliárdos költségvetéssel. A kormány által biztosított összegből 2015 nyarára befejeződhet a tömbrehabilitáció, és ezzel a járó és fekvő betegeket ellátó egységes rendszer kialakítása.
   
Az északi tömbépület nyolc szárnya közül négyet és a diagnosztikai épületet 2012-ben átadták. A most épülő két szárny bokrétaünnepségén Németh Lászlóné hangsúlyozta, a beruházásért cserébe biztonságosabb és jobb minőségű ellátást, rövidebb várólistát és bővülő kapacitást, gazdaságosabb és hatékonyabb működést várnak el. Hozzátette, hogy a kaposvári az új kórházi struktúra egyik mintakórháza lesz.
   
Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy Somogy a területfejlesztési források lehívásában a megyék rangsorában a mezőny első felébe tartozik, a 2007 és 2013 közötti uniós költségvetési ciklusban 668 ezer forint jutott minden somogyi polgárra. "A célunk az, hogy a következő hétéves ciklusban elérjük a fejenkénti egymillió forintot, és elérjük azt is, hogy végre az európai uniós források valódi boldogulást jelentsenek az itt élők számára" - fogalmazott a politikus.
   
Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere szerint a dél-dunántúli régió legjobban és legkorszerűbben felszerelt kórháza lesz a Kaposi Mór Oktató Kórház.
   
A polgármester az ünnepségen közölte, a Pólus projekt befejezése után a város tulajdonba kéri az államtól a felszabaduló csaknem háromhektáros területet, ahol parkot, valamint parkolókat alakít ki.
   
Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy a kivitelezéssel jól haladnak, határidőre, 2014 márciusára teljesíteni tudják a műszaki átadás feltételeit.
   
Moizs Mariann, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a 12,4 milliárdon kívüli 2,3 millió forint uniós forrásból fejleszteni tudták a Kaposvári Egyetem sugárterápiás központját, a kaposvári kórházat és a tagintézményként hozzá tartozó marcali kórházat is. Összességében tehát több mint 17 milliárd forintból újulhat meg a kaposvári kórházi ellátás.
   
A 2,5 milliárd forintos állami forrás nélkül a Pólus projekt nem tudott volna befejeződni - mondta a főigazgató, hozzátéve, arra törekszenek, hogy az infrastruktúra fejlesztése alapjául szolgáljon annak, hogy kiváló egészségügyi szolgáltatást tudjanak nyújtani.
   
Az állami többletforrással az eredeti fejlesztési koncepció teljes műszaki tartalma megvalósulhat, azt ugyanis a projekt koncepciójának elkészülése és a támogatási szerződés 2009-es megkötése között eltelt két év árfolyammozgásai és az infláció miatt mintegy 2,5 milliárd forinttal csökkenteni kellett.
   
A főigazgató elmondta még, hogy így megépülhet az a két épületszárny is, ahol az ideggyógyászat, a fertőző osztály, a patológia és egy új konyha is helyet kap.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések