ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Rogán: A közös célok adják az igazi szabadság élményét

Rogán Antal szerint a szabadság minden korban ott van, ha az ember túllép saját korlátain. Az V. kerület polgármestere, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője erről az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen beszélt a Vértanúk terén kedden.
Létrehozva: 2013. október 22., 18:51
nyomtat küld

Szavai szerint több tucat történet szól arról, hogy amúgy szélsőséges nézeteket valló emberek elutasították a szélsőséges megnyilvánulásokat, s valami olyan történt 1956-ban, ami erőt adott, megszelídítette a szélsőségeseket, lefegyverezte az előítéleteket. "Megvilágosodott számukra, hogy a nemzet, amihez tartoznak, nem egy legyengült, elnyomott, kifosztott, rongyokba öltöztetett másodrendű nép, aminek addig sokszor érezték magukat, hanem az a büszke, bátor, egységes és nagyra hivatott európai nemzet, amely a szívükben él" - fogalmazott.

A fideszes politikus megjegyezte: noha ő és nemzedéke nem élhette át az akkori szabadság élményét, hiszi és tudja, hogy a lehetőség minden korban nyitva áll az ember előtt, ha képes arra, hogy túllépjen önnön magán. Rogán Antal felidézve a tavaszi dunai árvízi védekezésen történteket megemlítette, hogy "közismerten szélsőjobboldaliak, volt gárdisták és romák adták egymásnak kézről, kézre a homokzsákokat, aztán fáradtan leülve cigarettával kínálták egymást". Mint mondta, a szabadság "ott járkált közöttünk az áradó folyó partján, és amikor ránéztünk, új erőre kaptunk". Kijelentette: a közös célok adják az igazi szabadság élményét.
  
"Úgy hiszem, 1956 októbere egy kivételesen letisztult pillanat volt, ahol megjelent a magyarság igazi karaktere, egy bátor és erős nemzet karaktere. A bajban, a legnehezebb időkben mindig ez mutatkozik meg" - mondta Rogán Antal, hozzátéve: az élet ugyanakkor nemcsak különleges helyzetekben kívánja mindezt, hanem a mindennapi életben is. Ma is vannak közös célok, nagy küzdelmek - jegyezte meg, példaként említve a város, az otthon fejlődését, az ország erejét és sikerességét. "Mindeközben küzdünk a múlt hibái ellen, a válság ellen, küzdünk az ország gazdasági függetlenségéért. Küzdünk azért, hogy mások ne nyerészkedhessenek rajtunk igazságtalanul, hogy ne kelljen a magyar családoknak telhetetlen külföldi nagyvállalatok profitját kifizetni, s hogy ne akarjanak mások messziről beleszólni a mi dolgainkba, a mi életünkről ne hozzanak döntést más nemzetek fiai, más országok fővárosaiban" - fogalmazott a kormánypárti politikus.
  
Leszögezte: hisz abban, hogy "mi is láthatjuk a szabadságot, és nemcsak a bajban, nemcsak a forró pillanatokban, nemcsak a gonosz tankjai ellen vonulva, nemcsak természeti csapások idején, hanem mindenkor, amikor lesz erőnk hozzá, hogy túllépjünk saját korlátainkon".

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések