ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Somogy az élmezőnyben van az uniós források lehívásában

A somogyi közgyűlés elnöke szerint a megye áttörést ért el, az Európai Unió most záruló hétéves költségvetési ciklusában a fejlesztési források lehívását tekintve Magyarország élmezőnyében van.
Létrehozva: 2013. október 25., 15:01
nyomtat küld

Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP) pénteken Kaposváron tartott sajtótájékoztatón elmondta, Somogy megye 211 milliárd forint uniós területfejlesztési forrást kapott, ami azt jelenti, hogy a megye minden lakosára 668 ezer forint jut. Ezzel a megyék közötti rangsor első felében szerepel, megelőzve a régió két másik megyéjét is, Baranyát és Tolnát - tette hozzá.
   
"A cél az, hogy a következő, 2014 és 2020 közötti fejlesztési ciklusban a lehívott uniós forrás összege meghaladja a 300 milliárd forintot, azaz elérje az egy somogyi lakosra jutó egymillió forintot" - hangsúlyozta a megyei közgyűlés elnöke, Kaposvár országgyűlési képviselője. Emlékeztetett arra, hogy 2010 előtt Somogy rendre a mezőny végén szerepelt az uniós források lehívásában, a helyzet azonban mára megváltozott.
   
Gelencsér Attila a szocialista kormány bűnének nevezte, hogy az uniós támogatásokból mindössze tíz százalékot szánt gazdaságfejlesztésre, ami elmondása szerint gyakorlatilag előre meghatározta az azt követő hét évre a foglalkoztatási problémákat, csökkenő GDP-t, azt, hogy "egyhelyben fogunk topogni". Hangsúlyozta, hogy a következő ciklusban a gazdaságfejlesztés előtérbe kerül, a tíz százalékot szeretnék 60 százalékra felemelni.
   
A politikus elmondta még, hogy a következő hét évben jelentős változás lesz, hogy a statisztikai régiók helyett a megyék dönthetnek a Területfejlesztési Operatív Programok révén megvalósuló beruházásokról, ezekhez a kormány Somogy megyének mintegy 40-50 milliárd forint forrást biztosít - mondta Gelencsér Attila. Hozzátette, hogy ehhez társulnak még a nagy ágazati fejlesztések, így például a Balatonnal, a vízgazdálkodással vagy a közlekedési infrastruktúrával kapcsolatos beruházások.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések