ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Kriza Ákos visszautasította a helyi egészségügyet ért MSZP-s "támadást

Miskolc polgármestere szerdán orvosként és városvezetőként egyaránt elítélte és visszautasította a koraszülöttek ügyében a helyi egészségügyet, orvosokat és ápolókat ért "MSZP-s agresszív támadást". Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: egy három hónapos alapos vizsgálat azt állapította meg, hogy szakmai hiba nem történt, egyéb tényezők okozták a csecsemők halálát.
Létrehozva: 2013. október 30., 17:01
nyomtat küld

Miskolc orvos végzettségű polgármestere Kökény Mihály szavaira reagálva szerdán azt kérte a miskolci szocialistáktól, hogy nyilatkozzanak, egyetértenek-e az MSZP szakpolitikusával abban, hogy a miskolci egészségügyi dolgozók nem végzik rendesen a munkájukat.
   
Kriza Ákos azt mondta: a miskolci megyei kórházban történt csecsemőhalálok kapcsán az Orbán Viktor miniszterelnök által kezdeményezett augusztusi vizsgálat a múlt héten, megnyugtató módon, lezárult. Kiderült, hogy a miskolci orvosok és ápolók a szakma minden szabályát és protokollját betartva végezték munkájukat, amelytől teljesen független okok vezettek a sajnálatos halálesetekhez. Hozzátette, az "MSZP-nek és annak már feledésbe merült egykori miniszterének viszont semmi sem drága", egyszerre támadt rá agresszívan a miskolci orvos- és ápolótársadalomra és a vizsgálatot kezdeményező miniszterelnökre.
   
"Teszi ezt az a Kökény Mihály, akinek minisztersége idején miniszterelnöke egyetlen esetben sem kezdeményezett kivizsgálást az egészségügy területén, pedig kivizsgálandó eset akadt bőven minisztersége idején is" - jelentette ki Miskolc polgármestere, aki leszögezte: a legerkölcstelenebb, hogy az MSZP csecsemőhalálokból akar politikai hasznot húzni.
   
Előzmények

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága október 21-én azt közölte az MTI-vel, hogy több okuk is volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház koraszülött-intenzív centrumában augusztusban történt haláleseteknek, az elvégzett vizsgálat szerint az orvosi ellátás minden esetben a szakma szabályai szerint történt. A járványügyi, epidemiológiai és szakfelügyeleti vizsgálat megállapította, hogy a koraszülés, az alacsony születési súly, alapbetegségek, illetve az ebből adódó rosszabb életkilátások és a bakteriális fertőzés okozta járvány egyaránt szerepet játszottak a halálesetek bekövetkeztében.
   
A tárca akkor felidézte: augusztus 5. és 14. között kilenc koraszülött csecsemő halt meg a miskolci megyei kórházban, emiatt Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli vizsgálatot rendelt el az intézményben. A kórház saját hatáskörben azonnal megtette a szükséges megelőző járványügyi intézkedéseket, és az egészségügyért felelős államtitkárság által felkért szakértők bevonásával járványügyi, epidemiológiai és szakfelügyeleti vizsgálat indult.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések