ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Letették a szombathelyi Markusovszky kórház belgyógyászati tömbjének alapkövét

Letették csütörtökön a szombathelyi Markusovszky kórház 6,3 milliárd forintból megépülő új belgyógyászati tömbjének alapkövét, a beruházás a tervek szerint a jövő nyár végére fejeződik be.
Létrehozva: 2013. október 31., 13:34
nyomtat küld

Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője az ünnepségen hangsúlyozta, hogy az elmúlt négy évben a kórház fejlesztésére csaknem 12 milliárd forintot fordítottak. Hozzátette: nem elég a kórházakra, a betegellátásra költeni, a megelőzés és az egészséges életmód feltételeinek megteremtése is fontos. Közölte, éppen ezért nem helyes például a sportcélú és az egészségügyi ellátásra irányuló fejlesztéseket szembeállítani egymással, hiszen megfogalmazása szerint ugyanannak az érmének a két oldaláról van szó, mindkettő az emberek egészségét szolgálja.
   
Hende Csaba szólt a térség gazdaságának és közlekedési infrastruktúrájának fejlesztéséről, elmondta, hogy a Nyugat-Pannon Mechatronikai és Járműipari Központ 25 ezer munkahelyet és mintegy 250 milliárd forintos tőkeberuházást jelenthet a régió számára a következő tíz évben. Hozzátette: minden feltétel biztosított ahhoz, hogy 2016 közepére valóban négysávos gyorsforgalmú úton autózhassunk Szombathely és Győr között, a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal fejlesztésére pedig több mint 50 milliárd forintot fordítottak. Szólt arról is: a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában 2015. szeptember 1-jén megindul a mérnökképzés. Hende Csaba közölte: a jelenlegi kormányzati ciklus ideje alatt összesen 124 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett és érkezik Vas megyébe.
   
Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere köszöntőjében személyes élményeit idézte fel, azt mondta, harmincegy évvel ezelőtt fiatal mentőorvosként abba a lebontott "kékcsempés" belgyógyászati épületbe hozta az első beteget, amelynek helyén a most felépítendő új gyógyászati komplexum fog állni.
   
Imre László, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgató-helyettese köszöntőjében rámutatott: a mostani fejlesztéspolitika az egészségügyi fejlesztések területén a térségi elv megvalósítását tűzte ki céljául, s ebbe ez a szombathelyi beruházás is beilleszthető.
   
A szombathelyi Markusovszky kórház új belgyógyászati tömbjében 21. századi színvonalú hotelszolgáltatásokat nyújtó két-három ágyas kórtermeket alakítanak majd külön fürdőszobákkal, a beruházás részeként felújítják a központi műtőblokkot, korszerűsítik az intenzív ellátást, a központi sterilizálót, és informatikai fejlesztéseket is végrehajtanak.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések