ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Jövőre indul a 4. Nemzeti Környezetvédelmi Program

A jövő év elején indul a 4. Nemzeti Környezetvédelmi Program, amelynek célja a fenntartható fejlődéshez szükséges környezeti feltételek biztosítása - mondta Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára pénteken Budapesten, a készülő új programot  tárgyaló konferencián.
Létrehozva: 2013. november 15., 14:01
nyomtat küld

A magyar jog szerint hatévente kell elkészíteni a Nemzeti Környezetvédelmi Programot, amelynek része a Nemzeti Környezetvédelmi Alapterv. A 3. program ez év végével jár le.
   
Tóth Katalin ismertetése szerint a most záruló 3. program eredménye, hogy Magyarországon csökkent az üvegházhatású gázok kibocsátása, a hulladék- és a vízfelhasználás is. Az erdőterület viszont 20 százalékkal növekedett. Ugyanakkor az élőhelyek tovább darabolódtak, folytatódott a talajdegradáció, és nem sikerült megteremteni a természeti erőforrások reális árazását - mutatott rá.
   
Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a finanszírozásról elmondta: a 2007-2013 közti uniós költségvetési időszakban a környezetvédelmet szolgáló KEOP-ban 36 milliárd forintot használtak fel. A 2020-ig tartó következő időszakban a KEHOP nevű új programban 31,3 milliárd forint szerepel, de a csökkenés csak látszólagos, mivel más operatív programok is tartalmaznak környezetvédelmi tételeket.
   
A következő 6 évre szóló program elkészítése egy évvel ezelőtt kezdődött, teljesen alulról épül, olyannyira, hogy a politika még irányt sem szabott a munkának. A most indult társadalmi vita módosításait is átvezetik a jelenlegi szövegen, majd az Országgyűlés fogadja el a programot - ismertette az eljárást a helyettes államtitkár.
   
Tájékoztatása szerint Magyarország területének 30 százaléka védett, amely nagyon jó arány az unión belül. A nemzeti parkokban 250 ezer hektárnak kellene visszakerülnie állami tulajdonba, de forráshiány miatt 2015 végéig is csak 100 ezer hektár kerül vissza. Az idén 1,4 milliárd forint szerepel erre a célra a költségvetésben.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések