ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

A pénzügyi rezsicsökkentéssel javulnak a családok életlehetőségei

Javulnak a családok életlehetőségei a pénzügyi rezsicsökkentéssel, amelynek három lépése több millió embert érint – fogalmazott vasárnapi sajtótájékoztatóján Puskás Imre fideszes országgyűlési képviselő.
Létrehozva: 2013. november 17., 16:29 | Utoljára frissítve: 2013. november 17., 16:35
nyomtat küld

Puskás Imre arról tájékoztatott, hogy három intézkedéscsomagot vezettek be a pénzügyi rezsicsökkentés keretében: ingyenessé tették 150 ezer forintig a készpénzfelvételt bármelyik ATM-ből havi két alkalommal, kiterjesztették az árfolyamgátat és bevezették a kilakoltatási moratóriumot április 30-ig. Harmadik intézkedésként a jegybanki alapkamat folyamatos csökkentését említette a fideszes országgyűlési képviselő, aki egyúttal arra is emlékeztetett, hogy a kormány mindezek mellett számos más döntést hozott a családok életlehetőségeinek javulása érdekében. Példaként a családi adókedvezményt, a gyed extra bevezetését, valamint a rezsicsökkentést említette.

Puskás Imre sajtótájékoztatója

Mint mondta, az ingyenes készpénzfelvétel 6 és félmillió millió embert érint. Rámutatott, a bankok több mint 50 százalékkal emelték a szolgáltatások díjait. Ez azt jelenti, hogy a bankok nemcsak igyekeztek áthárítani a különadót, hanem extraprofitot is szerettek volna elérni – fűzte hozzá.

Puskás Imre szólt arról is, hogy akik nem rendelkeznek bankkártyával, azok a bankjuknál személyesen vehetik majd havonta két alkalommal 150 ezer forintig ingyenesen a készpénzt. Hangsúlyozta azt is, hogy a havi jövedelme mértékéig akkor is ingyenesen fel lehet venni készpénzt, ha negatív tartományba megy a folyószámláján a pénzmennyiség.

A devizahiteleseket segítő intézkedések kapcsán elmondta, hogy már a 90 napon túli késedelembe esett ügyfelek is beléphetnek az árfolyamgátba, így ők is visszatérhetnek ahhoz az árfolyamhoz, amellyel a hitel felvételekor számoltak. A jogszabály szerint a bank, abban az esetben, ha elengedi az adós tartozásának azt a részét, amely a fedezetül szolgáló ingatlan értékének a 95 százalékát meghaladja, akkor az állam garanciát vállal a gyűjtőszámlán keletkező tartozás iránt – fejtette ki.

Puskás Imre megnyugtató és rövid távon kiutat jelentő megoldásnak nevezte a kilakoltatási moratórium április 30-áig történő meghosszabbítását.

Az MNB időről időre csökkenteni tudja a jegybanki alapkamatnak a mértéket, ami azzal a következménnyel jár, hogy a forintban hitelt felvevőknek a törlesztőrészlete jelentősen csökkenhet, ez akár havi több tízezer forintot is jelenthet – emelte ki a fideszes politikus. Hozzátette: mindezt a stabil magyar gazdaságpolitika és költségvetés, valamint a kedvező inflációs helyzet teszi lehetővé.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések