ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Szijjártó: Alapvető egyensúlyátrendeződés folyik

A magyar-kínai kapcsolatok erősítése nem lehet pártkérdés, a Kínával folytatott kooperáció ügyében a kormány és az ellenzék együttműködik - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a Kínai-Magyar Barátságért kitüntető díj átadásán hétfőn.
Létrehozva: 2013. november 18., 11:41 | Utoljára frissítve: 2013. november 18., 11:50
nyomtat küld

Az Országházban tartott eseményen az államtitkár kiemelte, hogy a világban rendkívül gyors változások zajlanak: alapvető egyensúlyátrendeződés folyik a világpolitikában és -gazdaságban. Még nem lehet pontosan látni e folyamatok végét, de az biztos, hogy a válság utáni időszaknak Kína az egyik legerősebb szereplője lesz, és ennek megfelelően kell alakítani a kapcsolatainkat, folyamatosan erősítve a két ország közötti együttműködést - jelentette ki. Úgy látja, ezért fontos, hogy kormány és ellenzék együttműködjön a magyar-kínai kapcsolatok intenzívebbé tételében, attól függetlenül, hogy éppen ki kapta meg a választók bizalmát az ország vezetésére.
   
A magyar kormány keleti nyitás stratégiájának egyik alappillére a magyar-kínai együttműködés folyamatos erősítése. A hosszú távú, megalapozott és eredményes gazdasági együttműködéshez pedig elengedhetetlen a kapcsolatok oktatási és kulturális alapjainak megteremtése - emelte ki Szijjártó Péter. Az államtitkár emlékeztetett: a múlt héten hét kétoldalú megállapodást írtak alá, ezek közül több az oktatási és kulturális együttműködést segíti a két ország között. Emellett magyar kulturális központ nyílt Pekingben, így Magyarország a harmadik uniós tagállam és az első közép-európai ország, amely önálló intézményt hozott létre a kínai fővárosban kultúrája bemutatására - közölte.
    
A Kínai-Magyar Barátságért kitüntető díjat Jason Ding, a Wanhua Borsodchem elnök-vezérigazgatója, Madaras Péter, az Új Világhíd Alapítvány kuratóriumi tagja és Jü Fu-Nien, a Nagy Fal Kínai-Magyar Barátság Egyesület alapító tagja vehette át, továbbá posztumusz kitüntetést adományoztak az 1958-ban elhunyt Hudec Lászlónak, Sanghaj meghatározó építészének.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések