ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Uniós támogatással újul meg Kecskemét két peremkerülete

Az Európai Unió 487,8 millió forintos támogatásával, összesen 573,9 millió forintból újul meg Kecskemét két peremkerületi városrésze - mondta Kecskemét polgármestere kedden a városházán tartott sajtótájékoztatón.
Létrehozva: 2013. november 19., 16:15
nyomtat küld

Zombor Gábor tájékoztatása szerint a Mezeiváros és Ürgés integrált szociális jellegű városrehabilitáció elnevezésű projekt kapcsolódik a városközpont teljes körű felújításához, jelentősen javítani fogja a peremkerület infrastruktúráját is. Ezekben a városrészekben a korábbi évtizedekben szinte semmilyen fejlesztés nem volt, ezért fontos a beruházás, melynek részeként épül egy közösségi ház is - hangsúlyozta a polgármester.
   
Nagypál Sándor alpolgármester elmondta, hogy a beruházás során a városrészben a közterület-fejlesztési, környezetrendezési munkálatok egy része már megvalósult, a sportpálya építése folyamatban van, a körutak mentén a növénytelepítés megkezdődött. A területen játszóteret is építenek - tette hozzá.
   
Sikerrel zajlanak a képzési programok

Mák Kornél alpolgármester szólt arról, hogy a komplex beruházás részeként az önkormányzat számára rendkívül jelentős képzési programok is sikerrel zajlanak. Ismertette, hogy a tevékenység során hulladékgyűjtő és hulladékszállító képzés valósult meg, valamint parkgondozó képzés is indul.

Ezeket úgy választották ki, hogy figyelembe vették a célcsoport előzetes képzettségi szintjét, valamint reális lehetőséget kínáljanak a munkaerő-piaci integrációra - hangsúlyozta az alpolgármester. Mák Kornél kiemelte az Önarckép című mini programot, mely a roma integrációt segíti. E tevékenység során a célcsoportból kiválasztott gyerekek képzőművészeti, fotó és médiaalkotásokat hoztak létre - tette hozzá.        

Elhangzott, hogy a projekt elemeiként jelennek meg a romák társadalmi befogadását, integrációját segítő programok, tréningek is. Fontosnak nevezte, a konzorciumi partner, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régió által megvalósítandó projektelemet, mely a közösségi házban komplex életvezetési, családsegítő és egyéb szociális szolgáltatásokat alakít ki.
   
A 2014. nyarára befejeződő komplex projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. 

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések