ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Több elkölthető pénz marad a családoknál

Varga Mihály egyre erőteljesebb növekedési pályát vár 2015-ig a magyar gazdaságban. Számításai szerint, 2015-ben már 2,5 százalék vagy efölötti lehet a bővülés. Emellett az államadósság szintje mérsékelten csökkeni fog, az államháztartási hiányunk pedig stabilan 3 százalék alatt tud maradni - tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.
Létrehozva: 2013. november 20., 09:38 | Utoljára frissítve: 2013. november 20., 11:20
nyomtat küld

A tárcavezető a járműipartól, a mezőgazdaságtól, az exporttól és a belső fogyasztás bővülésétől várja, hogy jövőre is megmarad a gazdasági fejlődés üteme. A növekedési pályát csak egy hirtelen világpiaci változás, az árfolyamok kilengése vagy a kötvénypiac kedvezőtlen fordulata boríthatja fel - tette hozzá.

Varga Mihály úgy fogalmazott: 2015-ig a mostani helyzet fokozatos, de egyre inkább érezhető stabilizációja fog megtörténni. "Nem lesz kolbászból a kerítés jövőre sem, de az kétségtelen tény, hogy egy picit mindenki azt fogja majd érezni, hogy a 13-as évhez képest 14-ben már jobb a helyzete."

A nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában azt is elmondta: a rezsicsökkentés, a jövőre már teljes évre kiható pedagógus béremelés és a családi adókedvezmények kiterjesztése miatt több elkölthető pénz marad a családoknál 2014-ben.

A jövő évi adótörvény-módosítások legfontosabb eredményének a vállalkozók adminisztrációs terheinek mérséklését és a kiskeresetűek adóterheinek csökkentését nevezte Varga Mihály. Hozzátette: célzottan, egyes csoportok helyzetének javítását igyekeztek elérni a változtatásokkal. A családi adókedvezmények kiterjesztése 260 ezer háztartást érinthet.

Az egyéb változásokról szólva a nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy a társasági adókedvezményt 40-ről 60 százalékra emelték, a kisadózóknak pedig nem kell nyilvántartást vezetniük az elszámolt költségekről, elég lesz megőrizniük a számlákat.

(inforadio.hu-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések