ajánlott oldalak

Tovább nőttek a reálkeresetek

Kilenc hónapja tart a bérek vásárlóértékének emelkedése. Az év első 9 hónapjában a bruttó átlagkeresetek 3,6 százalékkal, a nettó átlagkeresetek pedig 5 százalékkal nőttek. Tavaly szeptemberhez képest 5 százalékos a reálbér-emelkedés is – reagált a KSH szerdán ismertetett adataira Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.
Létrehozva: 2013. november 20., 13:57 | Utoljára frissítve: 2013. november 20., 15:05
nyomtat küld

Selmeczi Gabriella elmondása szerint Magyarország jobban teljesít a munkavállalók megbecsülésében, mint korábban. Tartósan nőttek a keresetek és azok vásárlóértéke is – tette hozzá. A szóvivő elmondása szerint Magyarországon egyre többen dolgoznak, „21 éve nem dolgoztak annyian, mint most”. Selmeczi Gabriella megjegyezte, munkavállalók bére „nemcsak számokban nő, hanem értékében is”.

Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatója

Egyre több pénz marad a munkavállalók zsebében. 2014-ben pedig ennél is több pénz marad, hiszen életbe lép a kiskeresetű családok adócsökkentése, tovább folytatódik a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók béremelése – hívta fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt szóvivője. Selmeczi Gabriella kitért rá, a gyed extrának köszönhetően a kisgyermekes édesanyák jövedelme is nő, hiszen ha gyermekük egy éves korát követően visszamennek dolgozni, ugyanúgy igénybe vehetik a majd gyed-et, illetve a gyes-t.

Fotó: fidesz.hu

Magyarország tartós növekedési pályára lépett, sőt a gazdasági növekedés a piaci várakozások duplája, tehát okkal bízhatunk abban, hogy 2014-ben még többen találják meg helyüket a munkaerőpiacon és még több pénz marad a munkavállalók zsebében, ami többet is fog érni – húzta alá a fideszes politikus.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ