ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Megnyílt a tokiói magyar kulturális és turisztikai központ

Megnyílt Tokióban a Magyar Kulturális és Turisztikai Információs Központ. A japán főváros magyar nagykövetségénél lévő központ csütörtöki ünnepélyes szalagátvágásán - amelyet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Mizuta Noriko, a tokiói Dzsószai Egyetem vezetője végzett el - Orbán Viktor miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy tavaly Japánból 77 ezer turista ékezett Magyarországra. Több mint 153 ezer éjszakát töltöttek el ott, ami tízszázalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.
Létrehozva: 2013. november 21., 08:15 | Utoljára frissítve: 2013. november 21., 09:04
nyomtat küld

Ez azt is mutatja, hogy egyre erősebbek a japán-magyar gazdasági kapcsolatok - mondta a kormányfő, akinek vezetésével szerda este érkezett magyar politikai-üzleti delegáció Japánba.
   
A megnyitón Szerdahelyi István tokiói magyar nagykövet közölte: az iroda célja az, hogy az oktatási, kulturális közvetítői tevékenységet végző japán intézményekhez kellő mennyiségben és időben eljussanak azok az információk, amelyek alapján meghívhatják a magyar kultúra képviselőit a távol-keleti országba. Emellett kulturális projektet is szervez majd a központ - tette hozzá.
   
A tokiói Magyar Kulturális és Turisztikai Információs Központ kialakítására és működtetésére - a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint - idén 3,5 millió forintot biztosít a magyar kormány.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda - Burger Barna

Előzőleg, szintén a nagykövetségen, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára energetikai együttműködési megállapodást írt alá Isiguro Norihikóval, a japán gazdasági tárca miniszterhelyettesével.
   
Az államtitkár az aláírás után az MTI-nek elmondta, hogy a kétoldalú megállapodás értelemében együttműködésbe kezd a két ország a megújuló energiaforrások használata és fejlesztése területén. Megemlítette a tisztaszén-technológiát, amelyben Japán vezető szerepet tölt be a világban, ezért a kormány számít a segítségére ezen eljárás esetleges magyarországi alkalmazásában.
   
A megállapodás rögzíti az együttműködést a nukleáris energia területén is, azon belül a képzés, a technológia, a nukleárishulladék-kezelés és az esetleges káros nukleáris hatások elhárításának kérdéseiben.
   
A nagykövetségi program kitüntetések átadásával zárult. Orbán Viktor magyar állami elismerést adott át mások mellett a Dzsószai Egyetem vezetőjének, vállalatvezetőknek és kulturális területen dolgozóknak.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések