ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Balog Zoltán oktatási szándéknyilatkozatot írt alá Tokióban

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön közös oktatási szándéknyilatkozatot írt alá a japán oktatási miniszterrel Tokióban - tájékoztatta az MTI-t az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Létrehozva: 2013. november 21., 11:51
nyomtat küld

Balog Zoltán az Orbán Viktor miniszterelnököt elkísérő küldöttség tagjaként utazott a távol-keleti szigetországba. A miniszter helyi idő szerint csütörtök délután kétoldalú tárgyalásokat folytatott Simomura Hakubun oktatási, kulturális, sport-, tudományügyi és technológiai miniszterrel Tokióban. A felek áttekintették a japán és a magyar nyelv tanításának helyzetét egymás országában, üdvözölve azt a tényt, hogy egyre többen kíváncsiak a másik ország kultúrájára.
   
Megállapodtak abban is, hogy a jövőben szorosabban együttműködnek az oktatás, különösen a felsőoktatás terén. Balog Zoltán felajánlotta, hogy Magyarország megosztja tapasztalatait a felsőoktatás nemzetközivé tétele, a külföldi hallgatói mobilitás elősegítése, valamint a felsőoktatás külföldi népszerűsítése terén.
   
A kétoldalú találkozón a miniszterek aláírták azt a szándéknyilatkozatot, amely a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében 100 magyarországi ösztöndíj felajánlását tartalmazza a japán fél részére. Ez a program az egészségügy, a művészetek és a zene, a természettudományok és a matematika, az IT- és mérnöki, az üzleti és menedzsment-, valamint a nemzetközi és európai tanulmányok területén biztosít helyet magyar egyetemeken japán hallgatók számára, magyar vagy angol nyelvű képzésben.
   
Balog Zoltán emellett bejelentette, hogy a magyar kormány új felhívást tett közzé a kormányközi tudományos és technológiai kapcsolatok fejlesztésére. A pályázaton keresztül a magyar fél közvetlenül olyan magyar kutatók mobilitását támogatja, akik japán kollégáikkal vesznek részt közös, kétoldalú tudományos projektekben. A rendelkezésre álló költségvetés kétéves időtartamra összesen 50 millió forint, a támogatás maximális összege projektenként 10 millió forint.
   
A megbeszélés végén Balog Zoltán hivatalos magyarországi látogatásra hívta meg japán partnerét.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések