ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

"Megengedhetetlen a józsefvárosi piac működése"

Bűncselekmények elkövetése szempontjából Budapest gócpontjáról van szó – fogalmazott Kocsis Máté a józsefvárosi piac bezárása kapcsán, csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Létrehozva: 2013. november 22., 11:18
nyomtat küld

A józsefvárosi piacon a kispénzű vásárlók nem voltak biztonságban: átverték és becsapták őket; számos bűncselekményt követtek és követnek el ott, ezért kezdeményeztük a piac bezárását – fogalmazott Kocsis Máté. Mint mondta, a MÁV mint a terület gazdája, már júliusban meghozta ezt a döntést, ezt követően 150 napos felmondási idő állt rendelkezésre. Ez a határidő ma délelőtt 10 órakor lejárt – fűzte hozzá Józsefváros polgármestere, aki egyúttal azt is elmondta, ezt a bérlő, a Komondor Kft. bíróságon megtámadta.

Fotó: fidesz.hu

Ezzel csak az időt tudják húzni, néhány hetet még nyerhetnek vele, de a döntésen nem változtat – jelentette ki. A politikus sajnálatosnak nevezte, hogy délelőtt a bérlő „mindenféle jogi trükkökkel megpróbált kibújni” a végrehajtás alól. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta azt is, az önkormányzatnak sem tulajdonosi joga, sem tulajdona, sem egyéb jogosítványa nincs a területen, tehát a jogvitában sem érintett. Teljesen feleslegesnek éreztem, hogy megjelenjek két másik gazdasági társaság egymással fennálló vitájában – fűzte hozzá. Ugyanakkor megjegyezte azt is, azt remélte, mától bezár a piac.

Bűncselekmények elkövetése szempontjából Budapest gócpontjáról van szó, ráadásul a piac sok más bűncselekményt is vonz a helyszínre – utalta arra, hogy sok betöréses rablásból, lopásból származó tárgyat is ott próbálnak értékesíteni. Kocsis Máté megengedhetetlennek tartja, hogy egy ilyen piac működjön a városban.
 
A városból kifelé haladva, a Kőbányai út jobb oldalán lévő terület, az egykori Ganz-MÁVAG ipartelep magántulajdon, körülbelül 150 tulajdonossal, kétharmaduk külföldi állampolgár. Az önkormányzatnak vagy a magyar államnak ezért semmilyen befolyása nincs erre a területre, éppen ezért más megoldási javaslatra van szükség – reagált arra a felvetésre, hogy mi lesz akkor, ha az árusok esetleg átköltöznek oda a mostani piacról.
 
Leszögezte, keresik a megoldást arra is, hogy miként lehet nagyobb rendet teremteni az egykori ipartelep területén, hiszen a két piac működése „számos ponton hasonlít egymáshoz”. Igaz, hogy a magántulajdonban lévő piac jóval rendezettebb, a tulajdonosok több pénzt költöttek rá, jobb állapotban van, de én személy szerint nem vagyok arról meggyőződve, hogy a vám- és adószabályok maradéktalan betartásával működik, valamint arról sem, hogy nem követnek el ott bűncselekményeket – jelentette ki.

Tájékoztatott arról, hogy a működési engedélyek visszavonása nem feltétele a piac bezárásának, mivel azt a vállalkozási tevékenységet folytató személy kapja, tehát egy új helyszín megjelölésével az árusítást máshol is folytathatja, és az erre irányuló engedélyt ismét benyújthatja.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések