ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Puskás: 2014-ben a családok többől gazdálkodhatnak

A magyar családok teljesítményének köszönhetően az adótörvények nem tartalmaznak új adónemeket és adóemelést – emelte ki Puskás Imre.
Létrehozva: 2013. november 22., 11:24
nyomtat küld

A fideszes szakpolitikus a hétfőn elfogadott adótörvények kapcsán elmondta: számos kedvezményt tartalmaznak, amelyek egyszerre érintik a vállalkozásokat és a családokat. 2014-től kiszélesítjük a családi adókedvezmény lehetőségét – tájékoztatott, megjegyezve, hogy a kedvezményeket már nemcsak az adók terhére lehet érvényesíteni, hanem a járulékokból is levonhatóak. Azok is nagyobb mértékben tudják igénybe venni a családi adókedvezményt, akik alacsonyabb jövedelemmel rendelkeznek – mutatott rá Puskás Imre.

Kiemelte: az intézkedés Magyarországon körülbelül 270 ezer családot érint, és mintegy 53 milliárdot hagy az emberek zsebében. Így az összes kedvezmény 230 milliárd forintot meghaladó összeget hagy a családoknál – fűzte hozzá.

A képviselő példákon keresztül mutatta be, hogy a gyakorlatban mit is jelent az intézkedéssorozat. Kifejtette: egy olyan család esetében, ahol egy minimálbéres jövedelem van, és két gyermeket nevelnek, havi öt-hatezer forint pluszjövedelem jelentkezik. Ahol két minimálbérből tevődik össze a család jövedelme, és három gyereket nevelnek, a többlet a harmincötezer forintot is eléri havonta. „Ez 110 ezer magyar család esetében azt jelenti, hogy a bruttó jövedelem meg fog egyezni a nettóval” – szögezte le.

Fontos, hogy a legszerényebb jövedelmű családok egyre több jövedelemből tudjanak gazdálkodni, egyre jobb lehetőségek közt tudják gyermekeiket felnevelni – mutatott rá Puskás Imre. Ezért fontos a parlament döntése az adócsökkentésről – fűzte hozzá. Ha ehhez hozzáadjuk a húszszázalékos rezsicsökkentés által az emberek zsebében hagyott több tízezer forintot, a tartósan alacsony inflációt, valamint a növekvő reálbéreket, elmondhatjuk: 2014-ben a családok többől gazdálkodhatnak – fogalmazott a gazdasági bizottság fideszes alelnöke.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések