ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Századvég: Tovább erősödött a Fidesz

A Századvég novemberben készített közvélemény-kutatása szerint a Fidesz tovább erősödött az előző hónapokhoz képest, a legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP pozíciója stabil, a Jobbikra a választókorúak 7 százaléka szavazna, míg az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció támogatottsága a parlamenti bejutási küszöb alá esett.
Létrehozva: 2013. november 22., 11:47 | Utoljára frissítve: 2013. november 22., 11:48
nyomtat küld

A november 17. és 19. között ezer ember telefonos megkérdezésével készült felmérés során a választókorúak 53 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne az azon a héten vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás nem változott októberhez képest a Századvég szerint. Tovább csökkent azonban a pártszimpátiájukban bizonytalanok teljes népességbeli aránya, jelenleg a választókorúak 37 százaléka tartozik ebbe a csoportba.
   
A novemberi adatok alapján a Fidesz tovább növelte támogatóinak számát október óta, jelenleg a teljes népesség 30 százaléka szavazna a kormányzó pártra. Az MSZP továbbra is stabilan őrzi pozícióját, novemberben a válaszadók 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a szocialista pártra voksolna. A Jobbikra az októberi adatokkal megegyezően a választókorúak 7 százaléka szavazna, az Együtt-PM-re a teljes népesség 4, a DK-ra pedig 3 százaléka. Az LMP-t a lakosság 2 százaléka támogatja, más pártokra is a megkérdezettek 2 százaléka adná szavazatát.
   
A Fidesz a biztos szavazó pártválasztók körében is növelte előnyét, jelenleg 52 százalékuk a Fidesz-t választaná. Az MSZP-re a biztos szavazók 24, a Jobbikra 12 százaléka szavazna. Mind az Együtt-PM, mind a DK támogatottsága csökkent a biztos szavazó pártválasztók körében. A két pártra egyaránt 4-4 százalék voksolna ebben a közegben, így jelenleg mindkét párt a parlamenti bejutási küszöb alatt áll. Az LMP támogatottsága 3, míg más pártoké összesen 1 százalékos a biztos szavazó pártválasztók körében - mérte a Századvég.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések