ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

"Az Európai Unió legfőbb célkitűzése a béke"

A Európai Unió legfőbb célkitűzése a béke. Az a béke, amely az első és a második világháború után a legmeghatározóbb dolog volt ezen a földrészen. Annak idején, a francia-német megbékélés kapcsán vetődött fel az ötlet, hogy olyasféle kohézió kell Európában, amely a békét hosszútávon tudja biztosítani - jelentette ki Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő, a Szabad Európa Vitanapok konferenciasorozat „Oktatás, kultúra, ifjúság, sport az Európai Parlamentben” című állomásának megnyitóján. Ugyanitt Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár a mindennapos testnevelés hasznosságára hívta fel a figyelmet.
Létrehozva: 2013. november 22., 12:48 | Utoljára frissítve: 2013. november 22., 13:39
nyomtat küld

Bagó Zoltán megnyitó beszédében rövid ismertetőt tartott az Európai Unióról (EU) és az Európai Parlamentről (EP). A politikus az EU-t olyan politikai, társadalmi és gazdasági közösségnek nevezte, amely több mint 500 millió európai állampolgárnak próbálja megőrizni és fejleszteni a versenyképességét. Szavai szerint az unió „messze van még a föderalizmustól, de olyan célkitűzései vannak, amelyek történelmi és szociológiai alapon ezen a kontinensen nagyon fontosak”.

A Európai Unió legfőbb célkitűzése a béke. Az a béke, amely az első és a második világháború után a legmeghatározóbb dolog volt ezen a földrészen. Annak idején, a francia-német megbékélés kapcsán vetődött fel az ötlet, hogy olyasféle kohézió kell Európában, amely a békét hosszútávon tudja biztosítani – hívta fel a figyelmet Bagó Zoltán. 

A néppárti képviselő kifejtette, a békéből a stabilitás következik, hiszen – mint fogalmazott – „csak stabilitás esetén tudnak az állampolgárok felelősen élni és gazdálkodni”. Stabilitás esetén a társadalom minden rétege „érezni tudja azokat a pozitívumokat, amelyeket élete során, szociológiai alapon el tud érni” – tette hozzá Bagó Zoltán.

Fotók: fidesz.hu

Úgy folytatta, a stabilitás mellé az unió a fenntarthatóságot is célkitűzései közé emelte, mivel „a békének és a stabilitásnak fenntarthatónak és folyamatosnak kell lennie ahhoz, hogy az életünk kiegyensúlyozott és boldog legyen”. Ez azonban nem lehetséges szabadság és biztonság nélkül, hiszen ha nincsen szabadság, akkor a társadalom torz irányba halad és ha nincsen biztonság, akkor nincsenek meg azok a keretek, amelyeken belül békésen és stabilan tudják élni az életüket az állampolgárok – mutatott rá Bagó Zoltán, aki szerint mindez nem valósulhat meg szolidaritás nélkül.  

Az EP-képviselő arról beszélt, a gazdasági válság újfajta kihívás elé állította az európai társadalmakat. Most már nem fegyveres, hanem gazdasági konfliktusok szaggatják a társadalom szövegét, ezért az unió legfőbb célkitűzései közé már a szolidaritás is hozzátartozik – mondta Bagó Zoltán.

A politikus úgy vélte, ezek a célkitűzések megvalósultak. Ezt bizonyítja, hogy 2012-ben Oslóban az EP elnöke átvehette az uniónak adott Nobel-békedíjat, amely „jelzi azt, hogy az elmúlt 50-60 évben az integráció sikeres és elérte azokat a célkitűzéseket, amelyeket annak idején az alapító atyák szerettek volna”.

Hasznos a mindennapos testnevelés

Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, a jelenlegi kormányzati ciklusban számos újdonság történt a sport területén. Amikor az Európai Unió beszél a sportról, akkor az egészségmegőrzést és –fejlesztést kiemelkedően fontos iránynak jelöli meg. Azzal, hogy bevezettük a mindennapos testnevelést, jó példát mutattunk. Úgy látom, aki ezzel nem ért egyet, az vagy krónikus információhiányban szenved, vagy „nagyon pártszemüvegen át nézi ezt a történetet” – fogalmazott a kormánypárti politikus.


Szekeres Pál kitért rá, amikor beindult ez a program, a negatív vélemény elhallgattak, mert a gyerekek szeretik a mindennapos testnevelést. A rendszeres testmozgás kihat más egyéb életfunkciókra. Ezek a gyerekek jobban tanulnak és jobban teljesítenek, mint azok a társaik, akiknek még nem indult be ez a program – hívta fel a figyelmet a helyettes államtitkár.

(fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések