ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Több százezer családnak segítettek az intézkedések

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) november 19-i döntésével tizenegy pénzintézettel szemben a végtörlesztés korlátozására irányuló összehangolt magatartás miatt összesen 9 milliárd 488 millió 200 ezer forint összegű bírságot szabott ki. A Fidesz szóvivője megdöbbentőnek nevezte, hogy „voltak bankok, akik megakadályozták, hogy emberek éljenek a végtörlesztéssel és kikerüljenek a devizacsapdából”.
Létrehozva: 2013. november 25., 09:27 | Utoljára frissítve: 2013. november 25., 09:28
nyomtat küld

A GVH 2011. november 23-án indított vizsgálatot hét magyarországi pénzintézetnél a lakossági jelzáloghitelek kamatának egy időben végrehajtott emelése miatt. A GVH azt észlelte, hogy a végtörlesztési lehetőség hatályba lépése előtt néhány nappal - 2011. szeptember 22. után - a magyar lakossági bankpiacon több vezető pénzintézet egymással közel azonos időpontban jelentős mértékben, 0,5-2 százalékponttal megemelte lakossági jelzáloghiteleinek kamatát, illetve magasabb kamatú új terméket vezetett be.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője hétfőn az M1 Ma reggelben azt mondta: a jelenlegi kormány sok olyan intézkedést tett, amellyel megpróbál segíteni a bajbajutott devizahitelt felvett családokon, ilyen például a végtörlesztés. A szóvivő megdöbbentőnek nevezte, hogy „voltak bankok, akik megakadályozták, hogy emberek ezzel éljenek és kikerüljenek a devizacsapdából”.

Hangsúlyozta: több százezer családot sikerült segíteni a végtörlesztéssel, az árfolyamgáttal, valamint azzal is, hogy megszüntették illetve meghosszabbították a kilakoltatási moratóriumot, továbbá felállt a nemzeti eszközkezelő, amely a legnehezebb helyzetben lévő devizahiteleseknek próbál segíteni.

Nemrégiben újabb döntéseket hozott a parlament a devizahitelesek megsegítésére vonatkozóan: kiterjesztették például az árfolyamgátat – húzta alá Zsigó Róbert. A politiklus kiemelte továbbá: bízik benne, hogy a Kúriát a GVH bírsága egy jogegységi nyilatkozat létrehozására ösztönzi, amely alapján a kormány és a parlament további, devizahiteleseket segítő döntéseket tud hozni.

Több százezer olyan devizahiteles is van még, akinek eddig még nem tudott segíteni a kormány. Jövő áprilisig lesz életben a kilakoltatási moratórium, addig kell minden olyan döntést meghozni, amely ezeknek a családoknak segít – jelentette ki Zsigó Róbert.

(hirado.hu-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések