ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 
A fidesz.hu hanganyagai 2007. szeptember 28-tól MP3 formátumban érhetőek el.A jelenlegi anyagokhoz ide kattintva térhet vissza.

Cenzúrázzák a munkanélküliségi adatokat

Lehetne 10 százalékkal olcsóbb az áram
Felül kívánja-e vizsgálni az erőművekkel tíz éve előnytelenül megkötött áramszolgáltatási szerződéseket Gyurcsány Ferenc, s ha igen, milyen határidőt szabott saját magának, illetve a kormányhivataloknak? - tette fel a kérdést Áder János csütörtöki sajtótájékoztatóján. A frakcióvezető bemutatott egy levelet is, melyet a Magyar Energia Hivatal elnöke írt, aki az erőművek "indokolatlanul magas nyereségéről" beszél.
 
 
Még a héten a parlament előtt a luxusprofit elleni javaslatcsomag
Még ezen a héten országgyűlési határozati javaslat formájában terjeszti a Fidesz az Országgyűlés elé a luxusprofit elleni javaslatcsomagot - jelentette be Orbán Viktor. A Fidesz elnöke hétfői sajtótájékoztatóján ismertette a javaslatcsomag részleteit.
 
 
Áder János a Nemzeti Garanciatörvényről
 
A kollégiumok fekete éve lehet 2006
A művészeti oktatásra szánt költségvetési normatívákat a szakmai szervezetek példás összefogásának köszönhetően a kormány mégis megemelte. A kollégiumi nevelés támogatására szánt összeg azonban tíz százalékkal csökken, jóllehet a területen inkább 20 százalékos növekedésre lenne szükség - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Pokorni Zoltán.
 
 
Deutsch Tamás a Nemzeti Garanciatörvényről
A Fidesz reméli, hogy a kormány a mai kormányülést követően világos és egyértelmű választ ad arra, hogy a magyar polgárok elsöprő többségéhez hasonlóan támogatja-e a Fidesz által a parlament elé benyújtott nemzeti garanciatörvényt - jelentette ki Deutsch Tamás szerdán sajtótájékoztatón.
 
 
MSZP-frakcióülésre vinné Pokorni Zoltán a Nemzeti Garanciatörvényt
 
Szita Károly a 2006-os költségvetésről
Szita Károly a Belügyminisztériumban tárgyalt az önkormányzatok 2006-os költségvetéséről
 
 
Jakab László és Lengyel Zoltán beszéde a frakcióülésen 2005.11.14
Jakab László és Lengyel Zoltán a gazdák helyzetéről és a kifizetések elmaradásáról beszélt a hétfői frakcióülésen
 
 
Áder János és Rogán Antal beszéde a frakcióülésen 2005.11.14.
Ha Gyurcsány Ferenc elzárkózik a garanciatörvény elfogadásától, azzal leleplezi szándékait - szögezte le Rogán Antal, a hétfői frakcióülésen.
 
 
Elkészítette a Fidesz-frakció a Nemzeti Garanciatörvény tervezetét
Áder János pénteki sajtótájékoztatóján ismertette a Nemzeti Garanciatörvény törvényjavaslatát. A törvényjavaslatot hétfőn tárgyalja a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja, majd a frakció benyújtja a parlament elé.
 
 
A luxusbaloldal adóforintokból finanszírozott luxuskiadásai
A szocialisták és a szabaddemokraták többek között az olcsó és puritán államról szóló, hangzatos ígéreteiket sem tartották be. Nem lett olcsóbb az államigazgatás, csődöt mondott az üvegzseb törvény, ráadásul a luxusbaloldal az adófizetőkkel finanszíroztatja saját luxuskiadásait - hangzott el Dorkota Lajos.
 
 
Csattanós román válasz Gyurcsány bukaresti kontárkodására
Gyurcsány Ferenc szimbolikus jelentőségű áttörésként értékelte a múlt heti román-magyar együttes kormányülést. A miniszterelnök beszámolója után a román parlament felsőháza leszavazta az RMDSZ által benyújtott kisebbségi törvény tervezetét, amely a romániai nemzeti kisebbségek számára intézményesítette volna a kulturális autonómiát - mondta keddi sajtótájékoztatóján Németh Zsolt, a Külügyi Bizottság elnöke.
 
 
"Bátran és igazságosan" veszi el a pénzt a legszegényebbektől Gyurcsány
Szalmalángnak bizonyult Gyurcsány Ferenc kisiskolák és szegény gyerekek oktatása iránt érzett szerelme - szögezte le Pokorni Zoltán pénteki sajtótájékoztatóján. Rámutatott: jövőre 13,5 milliárd forinttal csökken az oktatás támogatása, különösen a kisebb települések oktatási intézményei járnak rosszul, 14 támogatási forma megszűnik, 26 normatíva pedig csökken. Egy iskolás vagy óvodás gyermekre vetítve 10 ezer forinttal lesz kevesebb a támogatás 2006-ban.
 
 
A 22-es csapdájában vergődik a magyar gazdaság
Összedőlt a kártyavár, a Gyurcsány-kormány gazdaságpolitikája immár az unió előtt is megbukott. A magyar gazdaság a 22-es csapdájában vergődik, ahonnan gyakorlatilag lehetetlen kitörni. Ha a kormány ragaszkodik az euró 2010-es bevezetéséhez, az évente 300 milliárd forintnyi, az emberek mindennapi biztonságát fenyegető megszorítással járna. Ha azonban a kabinet úgy dönt, hogy nem kívánja bevezetni az eurót, akkor ugyanúgy ellehetetlenül a gazdaság, hiszen egyedüli euró nélküli országként semmi esélyünk nem lenne a térségben - mondta Szájer József európai parlamenti képviselő csütörtökön Budapesten.
 
 
Küzd a szegénység ellen: két év alatt csaknem 200 milliót keresett Gyurcsány
Honnan származott Gyurcsány Ferenc 2003-as 83 millió forintos és 2004-es 100 millió forintos jövedelme? Szerdán erre a kérdésre próbált volna választ találni az Apró-Gyurcsány érdekkör meggazdagodásának titkait vizsgáló bizottság. A komránypárti tagok azonban nem engedték napirendre venni a kérdést, ezért Szijjártó Péter kénytelen volt berekeszteni az ülést.
 
 
Az Alkotmánybírósághoz fordul a Fidesz
Még a héten Alkotmánybírósághoz fordul a Fidesz a felsőoktatási törvény módosítása miatt, - jelentette ki Pokorni Zoltán, hozzátéve: emellett két országgyűlési határozati javaslat elfogadását javasolják, az egyiket a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. privatizációja során kialakult vitás helyzet tisztázására, míg a másikat a kistelepülési óvodák és iskolák működőképességének megőrzésére.
 
 
Batiz kormányszóvivő minősítgeti a sajtót
"Rendkívüli" sajtótájékoztatót hirdetett meg a kormány szombat délelőttre a kulturális tárca 2006-os költségvetésével kapcsolatban. Bár ilyen, jól tervezhető esetben nem szokás rendkívülinek nevezni az eseményt, most mindenképp az lett: Batiz András kormányszóvivőként - elég kulturálatlanul - a sajtó minősítgetésével kezdte mai produkcióját.
 
 
Népi kezdeményezés a privatizációról
Népi kezdeményezést elindítását jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Áder János, aki az ügy előzményeiről szólva megjegyezte: már több hete folyik a vita, mik azok az állami tulajdonban lévő tárgyak, melyeknek tartósan az állami vagyontárgyak körébe kellene tartozniuk.
 
 
Ne legyen bátor, legyen inkább becsületes
miniszterelnök szerdai meghallgatásán kiderült, hogy a tulajdonában lévő Altus Rt. Szalay utca 4. szám alatti ingatlanhoz kapcsolódó umdulda-gyanús ügyleteinek köszönhetően Gyurcsány Ferenc legkevesebb 247 millió 800 ezer forinttal gazdagodott az állam és az adófizető polgárok rovására. Deutsch Tamás csütörtöki sajtótájékoztatóján felkérte a miniszterelnököt: legyen becsületes és hozza nyilvánosságra adóbevallásait.
 
 
Mégiscsak milliárdokat ér a Malév
A kormány két budai villa áráért akarták ugyan elkótyavetyélni a Malévet, szerencsére sikertelenül, ugyanis mára kézzelfogható bizonyítékok mutatják: milliárdokat ér a légitársaság - tájékoztatatott Márton Attila, majd így folytatta: a Gyurcsány-kormány a privatizációs ügyben tett megnyilatkozásaival elhiteltelenítette magát.
 
 
Előző   1 2 3 4 5 6 7 8  Következő
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések