ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Schöpflin: A kétharmados többség a nép követelése volt

Schöpflin György a Financial Times olvasói leveleket közlő rovatában hétfőn megjelent reagálásában azt írta: Bremmer a cikkel demonstrálta, hogy nem értette meg, mi történik Magyarországon. A képviselő szerint amikor a Fidesz vezette koalíció hivatalba lépett, az országot "térdre kényszerített állapotban" találta. A gazdasági helyzet rettenetes volt, a kormányzati szféra szétesőben, a szocialista kormány pedig korrupcióba süllyedt.
Létrehozva: 2011. október 17., 10:24 | Utoljára frissítve: 2011. október 17., 10:25
nyomtat küld

Az Orbán Viktor által elnyert kétharmados többség a nép követelése volt e zűrzavar eltakarítására - írja Schöpflin György. A University College London egyetem volt politikatudományi professzora szerint a kormány most ezt teszi, és "ez megjósolható módon felháborította a baloldalon azokat, akik a Fidesz reformjait antidemokratikusnak, tekintélyelvűnek, zsarnokinak, idegengyűlölőnek állítják be - lehet választani".  

A valóság azonban más. Az Alkotmánybíróság gyakorlatilag minden funkcióját megtartotta, csak a gazdaságpolitika egyetlen korlátozott területén nem avatkozhat be. A nemzeti bank ugyanolyan független, mint a szocialisták alatt volt, a törvényesség uralma pedig megerősödött, nem gyengült - írja a Fidesz EP-képviselője.

Schöpflin György szerint a nyomozó hatóságok bűnügyeket derítenek fel, köztük olyanokat, amelyeket politikusok követtek el, pártkötődéstől függetlenül. A médiatörvény, amely kiváltotta az ellenzék és az ő nézeteit papagájként ismételgető külföldiek át nem gondolt bírálatait, a megjósolt rettentő kimenetelek egyikét sem eredményezte. Az állampolgársági törvény, amelynek az a célja, hogy a szomszédos országokban élő magyarokkal Magyarországon ne külföldiként bánjanak, hasonlóképpen jól működik. Az új alkotmány bőven az Európában honos legjobb gyakorlat határain belül van, és jelentős a lakossági támogatottsága - írja Schöpflin György.

A képviselő válaszlevele szerint a magyarországi demokráciára más jelenti a veszélyt, mégpedig a szélsőjobboldali Jobbik, amely sikeresen tartja 12-15 százalékos támogatottságát. Úgy tűnik, a hazai és a külföldi ellenzéki tényezők meglehetősen képtelenek felfogni, hogy a Fidesz a magyarországi demokrácia leghatékonyabb védelme a Jobbik ellenében - áll Shöpflin György írásában. Ha a Ian Bremmerhez hasonló kommentátorok stratégiája a Fidesz meggyengítése a párt lejáratása révén - márpedig a jelek szerint ez a helyzet -, akkor igencsak meg kell gondolniuk, mit is akarnak - fejeződik be a képviselő levele.

(MTI-fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések