ajánlott oldalak

Kocsis: Az SZDSZ fizesse vissza tartozását!

Azt szeretnénk kérni Kuncze Gábortól, Fodor Gábortól és Kóka Jánostól, hogy miután kiszerepelték és kiokoskodták magukat különböző rendezvényeken, nem ülnének-e össze és nem beszélgetnének-e arról, hogy a több mint félmilliárd forintos tartozásukat valamilyen módon visszafizessék a magyar állam részére - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Létrehozva: 2013. október 24., 15:58 | Utoljára frissítve: 2013. október 24., 16:27
nyomtat küld

Kocsis Máté a baloldali ellenzéki pártok október 23-ai demonstrációjával kapcsolatban kijelentette, „tegnap szép halkan visszakúsztak a politika színpadára a múlt politikusai és újra osztják az észt.” A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, „azt tudtuk, hogy  Kóka János, Bajnai Gordon környezetében és holdudvarában található és azt is tudtuk, hogy külön gittegyletet alapított Kuncze Gábor, akinek belügyminiszteri érájáról saját miniszterelnöke, Horn Gyula is annak idején úgy nyilatkozott: az, ami Magyarországon van, minden, csak nem közbiztonság”.

Kocsis Máté sajtótájékoztatója

Kocsis Máté Fodor Gábor nevét is említette, akiről - mint mondta - „az oktatási rendszer nemzetközi szinten is elismert lezüllesztése és szétverése” jut az ember eszébe. A kommunikációs igazgató megfogalmazása szerint „ugyanezekhez a levitézlett figurákhoz köthető a vizitdíj, a kórházi napidíj és a kórházi széfek körüli botrány és számos korrupciós ügy”.

A fideszes képviselő úgy folytatta, ezek az emberek képesek arra, hogy politikai haláluk után is károkat okozzanak. Kocsis Máté kitért rá, Kóka János, Kuncze Gábor és Fodor Gábor irodavásárlásra 415 millió forint hitelt vettek fel a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB), amelyből semmit sem fizettek vissza. A Fidesz kommunikációs igazgatójának elmondása szerint a felvett összeg a mai napra a hitelekkel együtt meghaladja a félmilliárd forintot.

Fotók: fidesz.hu

Több mint 500 millió forinttal tartozik a Szabad Demokraták Szövetsége a magyar államnak. Mivel az MFB száz százalékig állami tulajdonú pénzintézet, így a liberális politikusok által elherdált pénzt végső soron az adófizetők állják – mutatott rá Kocsis Máté. Azt szeretnénk kérni Kuncze Gábortól, Fodor Gábortól és Kóka Jánostól, hogy miután kiszerepelték és kiokoskodták magukat különböző rendezvényeken, nem ülnének-e össze és nem beszélgetnének-e arról, hogy a több mint félmilliárd forintos tartozásukat valamilyen módon visszafizessék a magyar állam részére – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Ez nem úgy van, hogy azt a pénzt, amit ők elköltöttek irodavásárlásra, az adófizetők majd szépen elrendezik helyettük. Ha a devizahiteleseknek a tartozásukat az utolsó fillérig vissza kell fizetniük, akkor miért gondolja Kuncze Gábor, Fodor Gábor és sok más, levitézlett SZDSZ-es, hogy az rájuk nem vonatkozik? – tette fel a kérdést Kocsis Máté.

A kormánypárti politikus úgy folytatta, „ha már tegnap ismét feltűntek a színen és osztották az észt olyan emberek, akik még a saját pártjukat is képesek voltak politikai és gazdasági értelemben is csődbe vinni, válaszoljanak, hogy mikor és milyen mértékben kívánják kifizetni ezeket a hiteleket a magyar államnak”.

Kocsis Máté elmondta, amennyiben a liberális politikusok „záros határidőn belül” nem egyenlítik ki tartozásukat, a kormánypártok még az őszi ülésszakban törvényt fognak alkotni arról, hogy ne fordulhasson elő még egyszer olyan helyzet, hogy fölszámolt pártok jelentős tartozásukat a magyar adófizetőkkel fizettessék meg. Kitért rá, az MFB-tól azt fogják kérni, hogy vizsgálja meg, van-e az egykori SZDSZ tulajdonában olyan ingatlan, amelyre ez a tartozás terhelhető, amelynek állami tulajdonúvá tételével ez az adósság csökkenthető.

Azt hittük, hogy azok az emberek, akik ezt gátlástalanul és arcátlanul megtették a magyar állammal szemben, nem kerülnek újra elő és nem oktatnak ki senkit gazdaságpolitikából. Ha ezt mégis megtették, akkor ezt úgy értékeljük, újra a politikai mezőben mozognak és szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy van néhány elmaradt tartozásuk – hívta fel a figyelmet a Fidesz kommunikációs igazgatója.

„Tisztáznia kell magát a baloldalnak”

Kocsis Máté a hamisítványként leleplezett bajai videofelvétel kapcsán úgy fogalmazott, a bajai ügyben még sok kérdés van, amelyekre válaszokat kell találni és ez a nyomozóhatóság feladata. Ugyanakkor leszögezte: tisztáznia kell magát a baloldalnak ebben a kérdésben. A politikus felidézte, a hamisított videót a Demokratikus Koalíció egyik tagja készítette, amelyre válaszul az ellenzéki párt a hét folyamán kizárta soraiból az illetőt.  Innentől igazán zavaros, hogy a DK-nak milyen szerepe lehetett ebben a hamisított videóban és az is kérdés lehet, hogy Gyurcsány Ferenc miből gondolta azt, hogy egy egyszerű tagkizárással ezt az egyébként súlyos politikai botrányt el tudja rendezni – tette fel a kérdést Kocsis Máté.

(fidesz.hu)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ